Niet alleen volleybal en handbal!

Over het algemeen worden de beachvelden in verband gebracht met Beachhandbal en/of Beachvolleybal. Het klopt natuurlijk dat hier wel de basis ligt maar zo langzaam maar zeker ontwikkelen meer sporten zich tot een echte “Beachsport”.

Velen weten waarschijnlijk niet dat ook beachtennis, voetvolley en beachgolf tot de officiële beachsporten behoren. Met deze opkomende sporten proberen wij als Stichting Beachvelden Winterswijk in de loop van het komende seizoen ons aanbod uit te breiden, waarbij beachtennis zeker als eerste zal worden aangeboden. Voor deze sport zijn de materialen reeds in huis en zoeken we alleen nog instructie. Hieronder een kleine uitleg wat je mag verwachten van beachtennis. 

Wat is Beachtennis?

Beachtennis laat zich in het kort omschrijven en samenvatten als het ouderwetse spelen op het strand met 2 houten plankjes waarmee je een klein balletje naar elkaar overslaat. De huidige beachtennis variant is sterk verbeterd en ontwikkeld tot een hippe en snelle sport. Het houten plankje is vervangen door een officieel beachtennisracket. Het balletje is vervangen door een tennisbal. Het veld is 16 x 8 meter waarbij een beachtennisnet op 1,70 meter wordt gespannen. Niet meer en niet minder. Oh ja ……… Je speelt 2 tegen 2.

In Nederland bestaat beachtennis reeds 10 jaar en is officieel een onderdeel van de KNLTB. In 2014 zijn de eerste Nederlandse Kampioenschappen in Scheveningen gehouden. De sport kent een sterke groei in beoefenaars. De puntentelling is zoals bij tennis met als enige uitzondering dat bij de stand 40-40 het volgende punt beslissend is. Wat de opslag betreft, hoeft de bal niet kruislings gespeeld te worden en er mag geserveerd worden over de volle breedte vanachter de achterlijn. Het spel gaat gewoon door ook als het net wordt geraakt en de bal op de andere speelhelft komt. De volledige spelregels zijn terug te vinden op www.mybeach.nl.